Aandachtspunten voor club- en districtswedstrijden 2018

Beste clubbestuurders,

Voorafgaand aan een nieuw motorsportseizoen sturen wij jullie hierbij beknopt enkele aandachtspunten voor club- en districtswedstrijden.

Organisatievergunningen 2018

De tarieven van de organisatievergunningen voor club- en districtswedstrijden zijn voor 2018 ongewijzigd. Dit betekent dat voor club- en districtswedstrijden onderstaande staffel van kracht is.

Motocross en Baansport
Kosten organisatievergunning op permanente en incidentele goedgekeurde circuits:

  • Tot 100 deelnemers           € 175,00
  • Tot 200 deelnemers           € 225,00
  • Vanaf 200 deelnemers        € 300,00
Trial
Kosten organisatievergunning op permanente en incidentele goedgekeurde circuits:
  • € 30,00
 De organisatievergunningen moeten uiterlijk één maand van tevoren op de KNMV website digitaal worden aangevraagd via de inlogpagina van de club.

Alle club- en districtswedstrijden die zijn aangemeld, worden met vermelding van datum, organisator en telefoonnummer, gepubliceerd op www.knmv.nl, zodat de deelnemers weten dat zij op basis van hun licentie zijn verzekerd voor deelname aan deze training of dit evenement.

Voor deze wedstrijden mag geen publiciteit gemaakt worden met het doel toeschouwers te werven. Indien afwijkend van deze regels toch reclame wordt gemaakt en/of entree wordt geheven, zal alsnog een aanvullende publieksverzekering aangevraagd dienen te worden en zal dit aangegeven moeten worden bij de digitale aanvraag. Kosten voor de publieksverzekering zijn € 250,00.

Ongevallenmelding

In geval van een ongeval tijdens jullie evenement, dienen jullie dit binnen 2 x 24 uur bij de KNMV te melden. Hierbij is het van belang dat daarbij de NAW-gegevens van de betrokken rijder(s) en getuigen worden vermeld. Jullie kunnen hiervoor het beste gebruik maken van bijgevoegd ongevalsmelding formulier. Niet tijdig melden kan leiden tot vertraging van de afwikkeling van de schades.

Formulier ongevalsmelding

Licenties/Dagpassen

Voor deelname aan trainingen, club- en districtswedstrijden is het van belang dat jullie controleren of de rijders over de juiste licentie beschikken. Voor deelname is een Startlicentie, een KNMV Basis Sportlicentie of een KNMV Dagpas verplicht.

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor jullie niet altijd eenvoudig is de verschillende licenties te herkennen. Hierom treffen jullie als bijlage een voorbeeld van de Startlicentie 2018, de Basis Sportlicentie 2018 (papieren variant en smartphone variant) en de Dagpas 2018 (papieren variant en smartphone variant). Let bij de Dagpas altijd op de juiste datumvermelding op de pas.

Voorbeelden KNMV-licenties.

Indien de rijder niet in het bezit is van een geldige licentie (omdat de aanvraag nog niet is afgerond) dan volstaat het tonen van een betalingsbewijs niet. Er kunnen andere redenen zijn dat iemand nog niet in het bezit is van een licentie.

Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.