Finale ONK en NK Jeugd in Zelhem

ZELHEM – Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober wordt het nationale trialseizoen in Zelhem afgesloten met een tweedaagse finalewedstrijd, de KNMV -Kampioenstrial. Deze klassieker vormt elk jaar het hoogtepunt van het trialseizoen, hier worden de prijzen definitief verdeeld. Het wordt dit jaar wel een extra bijzonder wedstrijd doordat zowel de ‘grote’ mannen van het ONK ( Open Nederlands Kampioenschap) als de nationale jeugd naar de ZAMC komen voor deze traditionele seizoensafsluiter. Op beide dagen starten de wedstrijden om 10.00 uur en circa 15.30 uur zal het spektakel afgerond worden. De toegang is gratis en het vindt plaats op het ZAMC terrein aan de Korenweg in Zelhem.

Na een geweldig EK trial in april met prachtige motorsport organiseerde de immer actieve ZAMC op 2 juli alweer een wedstrijd voor het ONK en nu dus gevolgd door de finale van het nationale trialseizoen met de organisatie van de KNMV 2-daagse Kampioenstrial. Wat een geweldig seizoen !
Op zich is deze Kampioenswedstrijd niet nieuw voor de ZAMC, ook afgelopen jaar werd deze finale door de club georganiseerd, maar eigenlijk stond die wedstrijd al helemaal in het teken van de wedstrijd voor het Europees Kampioenschap 2017. Deze keer staat de Kampioenswedstrijd niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij de organisatie met hoofdletters in de agenda. De EK ligt achter ons, het gaat nu om de Nationale titels en dat is de garantie voor een topwedstrijd met zeer gemotiveerde deelnemers.

Finale ONK 
Categorie ‘Inters-plus’ is een selecte groep deelnemers vormt de onbetwiste top in Nederland. Mannen die de heftigste non stops de baas kunnen. De competitie is tot nu toe nog volledig open, maar het lijkt erop dat Gilles Molemans en Alex van den Broek het gaan uitvechten wie zich de nieuwe kampioen van 2017 mag noemen.
Categorie ‘Inters’ bestaat uit deelnemers die de overstap naar de plus categorie (nog) niet aandurfden, maar wel nadrukkelijk aan de poort rammelen. Daarbij twee echte ZAMC-ers, te weten Kevin Memelink (Zelhem) en Oscar Prinsen (Dinxperlo). Ze zijn dit jaar nieuw bij de inters. Categorie ‘Nationalen’ bestaat uit rijders die iedereen versteld zullen doen staan van hun kwaliteiten, waarbij Michel van Tilburg (Halle) in een zeer kansrijke positie staat en opnieuw Kampioen wil worden. Best verrassend is dat Valerie Rooke (Hummelo), de beste vrouwelijke triallist van Nederland, in deze klasse op een prachtige vierde plek staat in de tussenstand met zelfs een goede kans om op het podium te eindigen.

In de totaal vijf ONK categorieën komen circa veertig deelnemers aan de start. Ze rijden vier ronden van telkens tien non-stops.

Finale NK-Jeugd
Ook in de finale NK-jeugd komen vijf categorieën met circa 35 deelnemers aan de start in de leeftijd tot 18 jaar. Ook zijn er kansen voor de ZAMC jeugdleden. Debuterend in de Kampioensklasse heeft Twan Harmsel (Markelo) het niet gemakkelijk, maar een podiumplaats is absoluut haalbaar. In de Juniorenklasse is Jasper te Mebel (Silvolde ) gewoon titelkandidaat, als de zenuwen het maar houden. Dennis Juriëns (Duiven) staat bij de Pupillenklasse op de derde plaats. Aniek te Mebel (Silvolde), sinds dit jaar pas in de Nationale competitie actief, verrast keer op keer.

De jeugd krijgt ook een pittige wedstrijd voorgeschoteld, vier ronden met telkens acht non-stops.

Dit bericht is geplaatst in ONK/NKJ met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.